Mevcut veya Yeni Binanıza ait Mimari Proje, Isı Yalıtım Projesi, Aydınlatma Projesi, Mekanik Tesisat Projeleri üzerinden; Binanızın yapım yılı, yönü, konumu vb. genel bilgileri, binanın hangi malzemeden inşa edildiği, yalıtım durumu, çatı, cephe, döşeme ve pencere alanları vb. temel bilgileri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimlilikleri, sıcak su sistemleriyle ilgili bilgileri ve kullanılan aydınlatma elemanlarının tipi, sayısı, Yenilenebilir Enerji Kullanımı v.b. teknik bilgileri, toplarız. Elde ettiğimiz bu bilgiler ışığında BEP-TR yazılımı vasıtasıyla binanızın enerji performansına dair gerekli hesaplamalarını yapar ve Enerji Kimlik Belgenizi üretiriz.
Enerji Kimlik Belgeniz üç nüsha olarak verilir; Bir tanesi bina girişinde görünür bir yere asılır, bir tanesi bina yönetimi/bina sahibi yada enerji yöneticinize, bir tanesi de binanızın bağlı bulunduğu İlçe Belediye İmar Müdürlüğüne teslim edilir.
Binanızın ısı yalıtımı ile ilgili uygulamalarını yaptırırken Enerji Kimlik Belgesi düzenletmeniz doğru bir yalıtım yapmanıza yardımcı olur.
- 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile 01.01.2011 tarihinden itibaren yeni ruhsat alacak binaların EKB alması, mevcut binaların ise 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alması zorunlu kılınmıştır. Binalarda alım satım ve kiralama işlemlerinde binanın EKB’ye sahip olması binanın değerini artırır.
- Enerji Kimlik Belgesi bir binanın tamamı ya da isteğe bağlı olarak kat mülkiyetini haiz her bağımsız bölüm veya farklı kullanım alanları için ayrı düzenlenebilir.